Skip to main content
Vacature

Vacature Assistent Begeleider Scarabee Kids

Scarabee is een centrum voor mensen die zijn geraakt door kanker. Wij ondersteunen mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden in alle fasen van het (ziekte)proces om hun kwaliteit van leven optimaal te houden. Ook kinderen en jonge ren zijn van harte welkom.

Scarabee Kids

Scarabee Kids wordt iedere eerste woensdagmiddag van de maand georganiseerd. Kin deren in de leeftijd van 4-12 jaar komen dan van 14.30-16.00 uur bij elkaar. Dit zijn (meestal) kinderen bij wie kanker in het gezin een rol speelt. Een enkele keer heeft een kind zelf kanker.

Elke maand wordt gewerkt met een thema. M.b.v. een praatstok kunnen kinderen zelf iets vertellen en er wordt geknutseld. Tijdens het knutselen kan er gepraat worden over wat hen bezig houdt.

De ouders die hun kind(eren) brengen kunnen tijdens de activiteit een kop koffie/thee drinken en/of een gesprek aangaan met een gastvrouw/heer en andere ouders.

Dit ga je doen

In afstemming met je collega:

  • Ben je aanspreekpunt voor kinderen en ouders die binnenstappen;
  • Begeleid je kinderen die geraakt zijn door kanker binnen het gezin. Dit kan een broertje of zusje zijn of een van de ouders;
  • Bied je kinderen de gelegenheid om in een huiselijke en ongedwongen omgeving hun gevoel te delen en om met andere kinderen te praten die een soort gelijke ervaring doormaken;
  • Bied je kinderen verschillende activiteiten als knutselen, spelletjes en praten en lachen met elkaar;

Dit heb je in huis

  • Een afgeronde therapeutische of onderwijskundige opleiding op HBO niveau;
  • Affiniteit en minimaal 3 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen;
  • Kennis van- en ervaring met het begeleiden van kinderen die met rouw en verlies te maken hebben;

Je bent van onschatbare waarde

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor Scarabee, maar we streven ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je mailen naar: coordinator@inloophuisscarabee.nl of bellen met 0615120119 (Cora Disseldorp). Reageren kan, voor 21 mei 2023, naar coordinator@inloophuisscarabee.nl. Gesprekken vinden plaats in afstemming in de periode 22 t/m 26 mei.