Skip to main content

Café Scarabee

Café Scarabee biedt maandelijkse themabijeenkomsten voor iedereen die is geraakt door kanker. Altijd met een deskundige spreker en veel ruimte voor vragen en discussie. De onderwerpen zijn divers. Bij veel vraag naar een specifiek onderwerp proberen we dit te realiseren.

Voorbeelden van thema’s zijn: Kanker in het gezin, Kanker en Voeding, Angst bij Kanker, Verder na kanker, hoe doe je dat, Hoe breng je tijdig je juridische zaken op orde.

Op maandag 22 november a.s. is er weer een Café Scarabee met als thema: ‘Het nieuwe normaal na borstkanker’.

Wat is eigenlijk het ‘nieuwe normaal’ na borstkanker?

Hoe kom je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel?

Hoe ga je om met alle zichtbare en onzichtbare sporen van de behandelingen op je lichaam en geest?

Hoe verbind je je weer met jezelf en met de mensen om je heen?

Borstkankercoach Jacqueline Eenens en klinisch psycholoog Maja Stulemeijer willen je deze avond (verder) op weg helpen bij het vinden van jouw eigen antwoorden op deze vragen. Vlogster Gerlinde Vliegenthart uit Leiden is aanwezig om haar ervaringen met borstkanker te delen.

Een aantal thema’s waar we deze avond aan de hand van een presentatie op ingaan, zijn: – Omgaan met lichamelijke beperkingen en vermoeidheid. – Omgaan met de veranderingen in jezelf en je relaties. – Leren hanteren van de angst voor terugkeer van de kanker. – Weer kunnen genieten van het nieuwe normaal.

Beide sprekers hebben jarenlange ervaring op het vlak van begeleiding bij en na (borst)kanker. Jacqueline als borstkankercoach vanuit haar praktijk Up and Up Coaching en als ervaringsdeskundige. Daarnaast is zij oprichtster van de lotgenotengroep ‘Het Boezemcafé’. Maja vanuit haar werk als klinisch psycholoog bij FortaGroep de Vruchtenburg, waar psychische zorg wordt geboden aan mensen met kanker en hun naasten.

Voor wie: Iedereen die te maken heeft met dit thema en daar vragen over heeft.

Door wie: Jacqueline Eenens & Maja Stulemeijer

Waar: Oude Vest 17, 2312 XP Leiden

Kosten: Geen

Aanmelden: via de knop hiernaast.

Er is i.v.m. corona beperkt plaats. Mocht het vol zijn stuur dan een mail naar info@inloophuisscarabee.nl om je op de reservelijst te laten zetten. Vermeld je telefoonnummer daarbij.

Inloop met koffie/thee vanaf 19.15 uur, aanvang om 19.30 uur.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.