Skip to main content

Als zorgverlener wil je natuurlijk het beste voor je patiënten of cliënten.
Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?

Een luisterend oor

Mensen die kanker hebben of hebben gehad kunnen bij ons terecht om in een huiselijke en ongedwongen sfeer over hun ervaringen te praten. Dat geldt ook voor naasten en nabestaanden.

Ervaringen delen met gelijkgestemden

Je patiënten of cliënten kunnen bij ons lotgenoten ontmoeten met wie ze ervaringen kunnen delen. Lotgenoten kunnen ook steun of tips geven.
Of ze kunnen deelnemen aan een cursus over borst- of prostaatkanker.

Leuke activiteiten en afleiding van dagelijkse zorgen

We organiseren regelmatig creatieve of ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld yoga, fotograferen, wandelen. Ook  maken we Heart Pillows die we cadeau geven aan borstkankerpatiënten in de ziekenhuizen. Voor het volledige aanbod zie onze agenda.

Wat is inloophuis Scarabee?

Scarabee is een inloophuis voor mensen die kanker hebben (gehad) en voor naasten en nabestaanden.

Als professionele vrijwilligersorganisatie zetten wij ons in voor informele (na)zorg, aanvullend op de reguliere medische zorg.

Onze missie is om mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten of nabestaanden te ondersteunen bij het verwerken van kanker en het vinden van een nieuw evenwicht.

We zijn aangesloten bij de IPSO (de koepelorganisatie voor ca 75 inloophuizen in Nederland). Lees daar ook de verhalen.

Lees de verhalen

Inloophuis Scarabee biedt (ex)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden informele psychosociale oncologische zorg

Ben je transferverpleegkundige, oncologieverpleegkundige, oncologisch arts, lid van een wijkteam, maatschappelijk werker of iemand die hulp geeft aan kankerpatiënten en hun naasten?
Verwijs je patiënten of cliënten dan naar inloophuis Scarabee. Daar kunnen ze terecht voor een luisterend oor, contact met lotgenoten en verschillende activiteiten.
We kunnen ook samen een cursus organiseren.

Ervaringen met Scarabee

“Ik ben zo blij dat mijn arts me heeft gewezen op Scarabee! Ze hebben daar een jongevrouwengroep. Het is er fijn en gezellig, en de vrijwilligers zijn lief en professioneel. Ik kan daar in een veilige en vertrouwelijke sfeer over mijn ervaringen praten.”

Lisa

“De verpleegkundige van de mammacare afdeling wees me op de cursus 'Samen verder na borstkanker'. Daar heb ik veel aan gehad. Wat goed dat ze dat bieden bij Scarabee!”

Liesbeth

“Na de diagnose prostaatkanker hadden mijn vrouw en ik veel vragen. Ook wilden we graag lotgenoten ontmoeten. Nu gaan we elke 2 maanden naar de prostaatkankergroep bij Scarabee. Een fijne plek!”

Gerard

Openingstijden om vrij in te lopen (voor diverse activiteiten zijn we ook op andere momenten open)

Maandag: 10.00 - 13.00 uur Dinsdag: 10.00 - 13.00 uur Woensdag: 10.00-13.00 uur Donderdag: gesloten Vrijdag: gesloten Zaterdag: gesloten Zondag: gesloten

Overzicht
activiteiten