Skip to main content

Oprechte aandacht voor jouw verhaal.
Samen kun je zoveel meer dan alleen.
Doe mee aan een activiteit.
Vind je maatje.

Je kunt zomaar binnenlopen

Je kunt bij ons terecht voor een kop koffie of thee. In een huiselijke en ongedwongen sfeer kun je over je ervaringen te praten.

Je kunt bij ons terecht voor informatie en tips

Veel vrijwilligers bij Scarabee zijn ervaringsdeskundigen. Zij begrijpen heel goed wat je doormaakt en kunnen je wegwijs maken en tips geven. Je kunt ook gebruik maken van de bibliotheek.

Je kunt meedoen aan allerlei activiteiten

We organiseren regelmatig creatieve, actieve of ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld yoga, fotograferen of wandelen. Dit kan helpen om te verwerken, te delen en je hoofd leeg te maken

Je kunt lotgenoten ontmoeten, ervaringen delen of deelnemen aan een cursus

Je kunt ervaringen uitwisselen met anderen die ook kanker hebben of hebben gehad. Of met andere naasten of nabestaanden. We organiseren ook cursussen over omgaan met borst- of prostaatkanker.

Je kunt kinderen en jongeren ontmoeten zoals jij

Bij Scarabee ontmoet je leeftijdgenoten: andere kinderen, jongeren of jongvolwassenen. Met hen kun je praten over je ervaringen of gezellige dingen doen. Je kunt elkaar ook steunen.

Je kunt maandelijks thema avonden bijwonen

Wij organiseren maandelijks thema-avonden en lezingen, bijvoorbeeld over:

  • omgaan met pijn
  • hoe weer aan het werk gaan
  • leven met de gevolgen van kanker
  • kanker in het gezin
  • intimiteit en seksualiteit bij kanker
  • kanker en voeding

“Zij begrijpt mij echt”

Cecilia: Het is ontzettend belangrijk om al vroeg hulp te zoeken. Ik had een vrij traumatische bevalling en ben daarna begeleid door een psycholoog. Na de diagnose heb ik me meteen bij haar gemeld. Zij verwees me door naar het inloophuis. Op de site zag ik dat ze een avond Jong en kanker organiseerden. Daar ben ik heengegaan en die avond heb ik Cynthia ontmoet. Dat was geweldig; we zijn even oud, zijn hetzelfde type en hebben allebei gynaecologische kanker. Ik voelde me eindelijk echt begrepen. Het was meteen aan.

Cynthia: We zijn echt vriendinnen geworden en delen werkelijk alles met elkaar. Wij noemen elkaar ook wel kankervriendinnen. Ik heb mijn gynaecoloog later verteld dat ik me zó alleen heb gevoeld. Waarom heeft hij me niet eerder naar een inloophuis verwezen, of naar een site als kanker.nl waar je online lotgenoten kunt ontmoeten?

“De gesprekken met andere kankerpatiënten hebben me ontzettend geholpen om het leven positief te blijven benaderen.”

Marieke

“Nadat ik klaar was met de behandeling tegen borstkanker, kwam ik er achter dat ik geen idee had hoe ik verder moest. De borstkankergroep heeft me veel houvast gegeven.”

Mariska

“Toen mijn vriendin me over Scarabee vertelde, dacht ik dat het niets voor mij was. Alleen maar zware verhalen dacht ik. Blij dat ik toch ben binnengelopen. Er wordt gelukkig ook heel veel gelachen. Alles mag er zijn!”

Lotte

Openingstijden om vrij in te lopen (voor diverse activiteiten zijn we ook op andere momenten open)

Maandag: 10.00 - 13.00 uur Dinsdag: 10.00 - 13.00 uur Woensdag: 10.00-13.00 uur Donderdag: gesloten Vrijdag: gesloten Zaterdag: gesloten Zondag: gesloten

Overzicht
activiteiten