Skip to main content

Mindfulness cursus

Mindfulness cursus

Mindfulness & Meditatie bij Inloophuis Scarabee

Kanker is ingrijpend voor iedereen, ook voor partners en naasten. Veel mensen worden overvallen door heftige emoties: angst, zorgen, somberheid, vermoeidheid, boosheid, verdriet en pijn. Vaak heb je dan behoefte om in alle rust en mildheid stil te staan bij jezelf en bij wat nu van belang is voor jou en je omgeving. Aandachtig stilstaan bij wat er hier en nu in je omgaat, vraagt moed. Door mindfulness leer je effectiever om te gaan met stress rond kanker, en om – ook al klinkt dat misschien vreemd – meer te genieten van het moment. Jezelf de tijd daarvoor gunnen scherpt je helderheid en geeft je meer grip op je leven.

De 8 bijeenkomsten van deze training waar mindfulness met Westerse psychologische inzichten zijn samengebracht, dragen bij aan een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen. Het verandert je kijk op jezelf en de wereld. Al ruim 40 jaar bewijst deze training dat het veel oplevert. Door het ontwikkelen van de vaardigheden tijdens de training, vang je stressprikkels eerder en beter op. Je leert anders om te gaan met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn en ontdekt een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten.

Tijdens deze training leer je door te doen tijdens acht sessies van 1,5 uur.  De kosten voor deze training zijn 100 euro (normaal ca. 500 euro).

De eerst volgende training start in het najaar van 2023 en vindt (waarschijnlijk) plaats op donderdagen van 10.00-11.30 uur (inloop vanaf 9.45 uur).

Bij aanmelding wordt je eerst uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt kennis gemaakt en gekeken of het moment van deelname het juiste moment is. Aanmelden is dus nog geen garantie op deelname.

Het intakegesprek vindt plaats met Fanina Luiten. Zij is gecertificeerd mindfulness trainer. Voor meer informatie kan contact met haar worden opgenomen: 06-14928150.

Als er geen plek (meer) is zullen alternatieven met je worden besproken.

Aankomende data

Geen activiteiten
Een luisterend oor voor jouw persoonlijke situatie

Je kunt bij ons terecht om in een huiselijke en ongedwongen sfeer over je ervaringen te praten.

Een huiselijke omgeving met gelijkgestemden

Bij Scarabee ontmoet je lotgenoten. Zij begrijpen heel goed wat je doormaakt en kunnen je steunen of tips geven.

Leuke activiteiten en afleiding van dagelijkse zorgen

Je kunt meedoen aan creatieve of ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld yoga, mozaieken, fotograferen of wandelen.