Skip to main content

Een plek voor iedereen die geraakt is door kanker

Kanker krijgen heeft een enorme impact op het leven van een patiënt en de naasten. Bij LICO, Leiden Informatiecentrum Oncologie, is er aandacht voor de personen achter de ziekte. Bij ons kunt u terecht om in een ontspannen en veilige sfeer te spreken met vrijwilligers. Maar ook voor informatie, activiteiten en lotgenotencontact. U wordt opgevangen door deze ervaren vrijwilligers die luisteren naar uw ervaringen en steun kunnen bieden.

Wij zijn een laagdrempelige ontmoetingsplaats waarin wij steun, warmte en rust uitstralen.Mocht u met een professional willen praten, kunnen wij snel en simpel doorverwijzen naar onze ondersteuningsconsulent. De ondersteuningsconsulent is een maatschappelijk werker in dienst van het ziekenhuis.

Ons doel is de kwaliteit van leven te bevorderen van de mensen die geraakt zijn door kanker. We ondersteunen bij het verwerken van kanker en het vinden van een nieuwe balans.

Komt u niet uit de omgeving Leiden, dan kunt u door ons geïnformeerd worden over een centrum voor leven met en na kanker bij u in de buurt. Wanneer u in het ziekenhuis bent kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Bij LICO kunt u zonder verwijzing of afspraak terecht en er zijn geen kosten aan verbonden, loop gewoon bij ons binnen voor een kopje koffie of thee.

Locatie:

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

LICO is te vinden op H-2-11 routenummer 473

Actuele bezoektijden:

Dinsdag: 9:30 tot 12:30
Donderdag: 09:30 tot 12:30
Vrijdag: 09:30 tot 12:30

Vanaf 8 juli

Dinsdag en donderdag 9.30-12.30

Een luisterend oor

Bij ons kunt u in een veilige omgeving vertellen wat u heeft meegemaakt en wat u bezighoudt.

Activiteiten en afleiding van dagelijkse zorgen

Wij attenderen u op centra voor leven met en na kanker bij u in de
buurt. Hier bieden ze lotgenotencontact en diverse activiteiten.

Een ontspannen en huiselijke sfeer

Onze vrijwilligers zijn geschoold en weten vaak uit eigen ervaring wat de impact van kanker is. Zij kunnen steun bieden en samen met u kijken waar behoefte aan is.

Ervaringen met Scarabee

“Ik ben zo blij dat mijn arts me heeft gewezen op Scarabee! Ze hebben daar een jongevrouwengroep. Het is er fijn en gezellig, en de vrijwilligers zijn lief en professioneel. Ik kan daar in een veilige en vertrouwelijke sfeer over mijn ervaringen praten.”

Lisa

“De verpleegkundige van de mammacare afdeling wees me op de cursus 'Samen verder na borstkanker'. Daar heb ik veel aan gehad. Wat goed dat ze dat bieden bij Scarabee!”

Liesbeth

“Na de diagnose prostaatkanker hadden mijn vrouw en ik veel vragen. Ook wilden we graag lotgenoten ontmoeten. Nu gaan we elke 2 maanden naar de prostaatkankergroep bij Scarabee. Een fijne plek!”

Gerard