Skip to main content

Scarabee is een inloophuis voor mensen
die geraakt zijn door kanker,
patiënten, naasten en nabestaanden.
Ook kinderen en jongeren zijn van harte welkom

Je kunt met iemand praten over kanker

Je kunt bij ons terecht om in een huiselijke en ongedwongen sfeer over je ervaringen te praten., voor informatie, activiteiten en contact met lotgenoten.

Andere (kinderen) die hetzelfde meemaken als jij

Bij Scarabee ontmoet je lotgenoten tijdens de activiteiten Zij begrijpen heel goed wat je doormaakt en kunnen je steunen of tips geven.

Activiteiten om met leuke dingen bezig te zijn

Je kunt meedoen aan creatieve of ontspannende activiteiten, waar je lotgenoten kunt ontmoeten. Bijvoorbeeld yoga, mozaieken, fotograferen of wandelen.

Onze missie 

Onze missie is om mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten te ondersteunen bij het verwerken van kanker en het vinden van een nieuw evenwicht.

Wij willen een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat mensen in een veilige en huiselijke sfeer hun ervaringen kunnen delen. We bieden hen steun, warmte, rust of begeleiding. Zo nodig verwijzen we door.
Naasten zijn nadrukkelijk ook welkom. Immers, kanker heb je nooit alleen.

Ons werkgebied omvat deze 10 gemeenten. Ruim 40% van onze bezoekers komt nu uit Leiden en de rest uit de omliggende gemeenten. Maar ook mensen van buiten deze regio zijn welkom.

Praten over kanker, niet meer dan normaal

Patiënten, ex-patiënten en naasten (ook kinderen) uit Leiden en omliggende gemeenten kunnen bij ons terecht voor een luisterend oor, steun en lotgenotencontact

Als professionele vrijwilligersorganisatie bieden we kwalitatief hoogstaande informele (na)zorg, aanvullend op de reguliere medische zorg. Daarbij werken we nauw samen met het LUMC, Alrijne en diverse psychosociale zorgverleners in de regio.

We zijn aangesloten bij de IPSO, de koepelorganisatie voor inloophuizen in Nederland.

Hoe leef je verder?

“De gesprekken met andere kankerpatiënten hebben me ontzettend geholpen om het leven positief te blijven benaderen.”

Marieke

“Iedereen was blij dat ik geen kanker meer had. Maar waarom voelde ik me niet beter? Ik had helemaal geen halleluja-gevoel omdat ik geen kanker meer had.”

Cecilia

“Beter worden is niet gemakkelijker dan goed ziek zijn. Beter worden is een ramp. Iedereen gaat door met zijn oude leven en jij moet nog aan je nieuwe beginnen.”

Boek "beter worden is niet voor watjes"